Adatkezelési tájékoztató

A www.vikivitalis.hu weboldalon történő adatkezelésről

Érvényes: 2020.11.15-től visszavonásig

Adatkezelő:

Vitális-Csizmadia Viktória

Postacím: 2551 162a st Surrey, BC, Canada, V3Z6Z3

Ügyfélszolgálati e-mail cím: info@vikivitalis.hu

Adatkezelő adatvédelmi tisztviselő kijelölésére nem kötelezett.

Az adatkezelés megnevezése és célja Az adatkezelés jogalapja A kezelt adatok köre Az adatkezelés időtartama
Kapcsolatfelvétellel összefüggő adatkezelés:

Felhasználó beazonosítása, Kapcsolatfelvétel a Felhasználóval

Érintett hozzájárulása

GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont.

Felhasználó neve, Felhasználó e-mail címe A kapcsolat időtartamát követő 24 óráig.
Megrendelésekkel kapcsolatos adatkezelés:

A weboldalon történő szolgáltatás értékesítés, a megrendelő beazonosítása

Szerződéses kötelezettség teljesítése

GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont.

A megrendelő keresztneve, e-mail címe,

Messenger-, Skype azonosítója

A megrendelés elküldésével létrejött szerződés megkötésétől számított 5 év.

v (a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) 6.22. § (1)), tekintettel arra, hogy a polgári jogi követelések 5 év alatt évülnek el.

Fizetési tranzakció:

A fizetési tranzakciókhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolítása a szolgáltató és a fizetési szolgáltató rendszere között, a tranzakciók visszakereshetőségének biztosítása.

Érintett hozzájárulása GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont. A számlatulajdonos neve, számlázási címe, telefonszáma, e-mail címe, a megvásárolt szolgáltatás ára, tranzakció összege és napja.

A bankszámlaszámot az Érintett saját bankján keresztül adja meg.

Az Adatkezelő nem kezel és nem tárol számlaadatot.

A szerződés teljesítése érdekében maximálisan a számviteli bizonylat kiállítását követő 8 évig (Sztv. 166. § (6) bekezdésére figyelemmel az Sztv. 169. § (1) bekezdése
A megrendelővel történő kapcsolattartás:

Megrendeléssel kapcsolatos tájékoztatás és a jövőben elérhető termékekről, ajánlatokról szóló tájékoztatás

Jogos érdek

GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont.

Megrendelő neve, e-mailcíme, Messenger-, Skype, azonosítója. A Megrendelővel kötött szerződés fennállásáig vagy az általános marketing üzenetek, promóciós ajánlatok, kuponok, rendezvénymeghívók küldésének az érintett általi megtiltásáig, azaz a GDPR 21. cikk (2)-(3) szerinti tiltakozási jog gyakorlásáig.

(Amelyik korábbi.)

Számlázási tevékenység:

Számla szabályszerű kiállítása, számviteli bizonylatok megőrzése

Jogi kötelezettség teljesítése

GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont.

Számlázási név, cím, adószám, e-mailcím, a megvásárolt szolgáltatás ára, a vásárlás napja a számviteli bizonylat kiállítását követő 8 évig (Sztv. 166. § (6) bekezdésére figyelemmel az Sztv. 169. § (1) bekezdése
Hírlevél küldése:

Tartalommarketing, promóciós ajánlatok kuponok, rendezvénymeghívók küldése

Érintett hozzájárulása

GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont.

Feliratkozó neve, e-mailcíme Érintett törlési kérelméig
Nyereményjátékon történő részvétel

Termék, weboldal népszerűsítése, nyertes előnyhöz juttatása, nyeremény kézbesítése,

Érintett hozzájárulása

GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont.

(Érintett a hozzájárulását bármikor, feltétel nélkül visszavonhatja.)

Nyereményjátékszabályzatban rögzített adatok.

(Jellemzően név, e-mailcím, Közösségi média nyilvános profil. Nyeremény kézbesítése estén postázási adatok)

Nyereményjátékszabályzatban rögzített időpontig.

(Jellemzően a nyereményjáték végéig, nyeremény kézbesítésének időpontjáig.)

Közösségépítés közösségi média felületeken Érintett hozzájárulása

GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont.

(Érintett a hozzájárulását bármikor, feltétel nélkül visszavonhatja.)

Érintett nyilvános profiladatai Érintett leiratkozásáig

I. CÍMZETTEK (TOVÁBBI ADATKEZELŐK ÉS ADATFELDOLGOZÓK)

Adatkezelő egyes feladatok ellátása érdekében külső Adatfeldolgozókat (Címzetteket) vesz igénybe.

1.) TÁRHELY SZOLGÁLTATÁS (A weboldal működésének biztosítása, a weboldal használata közben keletkezett adatok tárolása)

Adatfeldolgozó: Magyar Hosting Kft., Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22 Telefonszám: +36 1 700 2323, e-mail cím: info@mhosting.hu, webhely: www.mhosting.hu, www.tarhely.com, www.cloudvps.hu, www.szerverhosting.hu, www.sslcenter.hu

Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://www.mhosting.hu/adatvedelem#cookie

Adatfeldolgozó igénybe vételére a weboldal elérhetővé tételéhez, megfelelő működtetése érdekében van szükség. Az adatfeldolgozó az adatok tárolását végzi. Az adattárolás helye az adatfeldolgozó szervere.

2.) BANKI SZOLGÁLTATÁS (A megrendelt szolgáltatás vételárának kiegyenlítése)

Adatfeldolgozó: TD Canada Trust Cím: Toronto-Dominion Bank, 222 Bay st. Ernest And Yong Twr. Floor 15., ügyfélszolgálat: 001-416-983-5393 e-mail cím: customer.service@td.com

Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://www.td.com/privacy-and-security/privacy-and-security/index.jsp

Adatfeldolgozó igénybevételére azért kerül sor, mert átutalás esetén a fizetendő összeget Adatkezelő Adatfeldolgozónál vezetett bankszámlaszámára utalva kell megfizetni.

Adatfeldolgozó az alábbi adatokat kapja meg: 1. bankszámla tulajdonos neve 2. bankszámlaszám 3. számlavezető bank adatai

3.) FIZETÉS PAYPAL Szolgáltatással (A megrendelt szolgáltatás vételárának kiegyenlítése)

Adatfeldolgozó: PayPal Inc, Cím: 2211 N 1st. St. San Jose CA 95131 USA (Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxemburg, e-mail cím: dpo@paypal.com)

Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el:

https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/ua/privacy-full#14

Adatfeldolgozó igénybevételére azért kerül sor, hogy a megrendelt szolgáltatás árát paypallel is ki lehessen egyenlíteni.

Adatfeldolgozó az alábbi adatokat kapja meg: Az Érintett nevét és e-mail címét.

4.) SZÁMLÁZÁSI SZOLGÁLTATÁS (Számla szabályszerű kiállítása)

Adatfeldolgozó: Square Capital LLC, Cím: 1455 Market Street Suite 600. 94103 San Francisco CA. Tel: 855-897-1838

Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el:

https://squareup.com/us/en/legal/general/privacy

Adatfeldolgozó igénybevételére a számla szabályszerű kiállításának érdekében kerül sor.

Adatfeldolgozó az alábbi adatokat kapja meg: Számlázási név, lakcím/székhely, adószám, e-mail cím (amennyiben az a számlán szerepel)

5.) KÖNYVELÉSI SZOLGÁLTATÁS (Számla szabályszerű kiállításának ellenőrzése, számviteli bizonylatok megőrzése)

Adatfeldolgozó: PricewaterCoopers Magyarország Kft. Cím: 1055 Budapest, Bajcsy Zsilinszky út 78. E-mail: hu_dataprotection@pwc.com Tel.: (1) 461-9100

Az adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://www.pwc.com/hu/hu/rolunk/adatvedelmi_tajekoztato.html

Az Adatfeldolgozó igénybevételére a számla szabályszerű kiállításának ellenőrzése és a számviteli bizonylatok megőrzése miatt kerül sor.

Az Adatfeldolgozó az alábbi adatokat kapja meg: Számlázási név, lakcím/székhely, adószám, e-mail cím (amennyiben az a számlán szerepel).

6.) ÜZENETEK FOGADÁSA, KÜLDÉSE

1. Adatfeldolgozó: Messenger (Facebook)

Az adatkezelő adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://www.facebook.com/about/privacy/update

2. Adatfeldolgozó: Skype Communications S.a.r.l. – Microsoft Corporation, Palo Alto California, USA

Az adatkezelő adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://privacy.microsoft.com/hu-hu/privacystatement

3. Adatfeldolgozó: Zoom Video Communications Inc. 55 Almaden Blvd, Suite 600 San Jose, CA 95113

Az adatkezelő adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://zoom.us/privacy

Az Adatfeldolgozó igénybe vételére videóhívás, üzenetküldés érdekében kerül sor. Az üzenetküldés során adatközlő a nevén kívül egyéb, általa önkéntesen, eseti jelleggel megadott személyes adathoz is közölhet.

7.) E-MAILEK FOGADÁSA, KÜLDÉSE

Adatfeldolgozó: Google Inc., Mountain View, California, USA 2.

Az Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://policies.google.com/privacy

Az Adatfeldolgozó a levelezéshez és abban szereplő adatokhoz való hozzáférés érdekében kerül igénybe vételre.

8.) HÍRLEVELEK KÜLDÉSE

Adatfeldolgozó: The Rocket Science Group LLC, (Mailchimp) 675 Ponce de Leon Ave. NE Suite 5000, Atlanta GA 30308, USA

Az Adatfeldolgozó adatkezelési megfelelése (Privacy Shield) itt érhető el: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&status=Active

Az Adatfeldolgozó az alábbi adatokhoz fér hozzá: Feliratkozó neve, Feliratkozó e-mailcíme

9.) KÖZÖSSÉGI OLDALAKON (Facebook, Instagram) VALÓ MEGJELENÉS ÉS KOMMUNIKÁCIÓ

Adatfeldolgozó: Facebook Inc., Menlo Park, California, USA (Facebook, Instagram)

Az Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója az alábbiakban érhető el: https://www.facebook.com/about/privacy/update https://www.facebook.com/help/instagram/155833707900388/

Az Adatfeldolgozó igénybe vételére az adatközlő nyilvános profiljához, – így a nyilvánosan megadott nevéhez és egyéb adataihoz – nyilvánosan tett kommentjéhez, megosztásaihoz és egy egyéb reakcióihoz való hozzáférés, továbbá a közösségi oldalon keresztül történő üzenetküldés érdekében kerül sor. A közösségi oldalon keresztül történő üzenetküldés során adatközlő a nevén kívül egyéb, általa önkéntesen, eseti jelleggel megadott személyes adathoz is közölhet.

10.) ADMINISZTRÁCIÓS FELADATOK A KÖZÖSSÉGI OLDALAKON ÉS HÍRLEVELEK KIKÜLDÉSÉVEL KAPCSOLATOSAN

Adatfeldolgozó: Signum Communication&Marketing Kft. (2347 Bugyi, Nőszirom utca 14.)

Az Adatfeldolgozó igénybe vételére a közösségi médiafelületek posztjainak, hirdetéseinek kezelése és hírlevelek kiküldése érdekében van szükség.

Az Adatfeldolgozó az alábbi adatokhoz fér hozzá: feliratkozó neve, feliratkozó e-mail címe, az adatközlő nyilvános profiljához, – így a nyilvánosan megadott nevéhez és egyéb adataihoz -.

II. ADATTOVÁBBÍTÁS MEGVALÓSULÁSA HARMADIK ORSZÁGBA:

Az Adatfeldolgozók közül a Google Inc (E-mail szolgáltatás, Üzenetküldés), a Facebook Inc. (Közösségépítés, üzenetküldés), Skype Communications S.a.r.l. (Videóhívás, üzenetküldés), Zoom Video Communications Inc. (Videohívás) és a Square Capital LLC (Számlázás)

székhelye harmadik országban (USA) található.

A TD Canada Trust (Bank szolgáltatás) székhelye Kanadában található.

Ezen cégek szerepelnek az Európai Bizottság GDPR 45. cikk szerinti megfelelőségi határozata és a 2016/1260 bizottsági végrehajtási határozatában, valamint az ezek alapján felállított USA – EU Privacy Shield List-en, azaz az ide történő adattovábbítás nem minősül Európai Unión kívüli, harmadik országba történő adattovábbításnak és ahhoz nem szükséges az érintettek külön engedélye, valamint az oda történő adattovábbítás a GDPR 45. cikke alapján megengedett. Ezen vállalkozások vállalták a GDPR-nak való megfelelést.

III. AUTOMATIZÁLT DÖNTÉSHOZATAL ÉS PROFILALKOTÁS

Automatizált döntéshozatal és profilalkotás az oldalon nem történik.

IV. ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK:

Adatkezelő az adatkezelési műveleteket úgy tervezi meg és hajtja végre, hogy azok a GDPR és az adatkezelésre vonatkozó egyéb jogszabályok alkalmazása során biztosítsák az érintettek magánszférájának védelmét. Adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról, továbbá megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a GDPR, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az Adatkezelő az adatokat kockázattal arányos intézkedésekkel védi, különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. Ennek keretében az Adatkezelő az érintett személyes adatait jelszóval védett és/vagy titkosított adatbázisban tárolja. Az Adatkezelő az adatokat a kockázattal arányos védelem keretében tűzfalakkal, antivírus programokkal, titkosító mechanizmusokkal védi.

V. AZ ÉRINTETT ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI:

Az Érintett adatvédelmi jogait és jogorvoslati lehetőségeit, és azok korlátozásait részletesen a GDPR tartalmazza (különösen a GDPR 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 77., 78., 79. és 82. cikkei). Érintett az adatairól bármikor tájékoztatást kérhet, bármikor kérelmezheti adatainak helyesbítését, törlését vagy kezelésük korlátozását, egyébiránt a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen tiltakozhat.

Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb rendelkezéseket.

Az Adatkezelő különösen az alábbiakra hívja fel az Érintett figyelmét:

Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak az Adatkezelő jogos érdekéből eredő kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Érintettre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen. Ha Érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

1.) TÁJÉKOZTATÁSHOZ VALÓ JOG:

Amennyiben az Adatkezelő az Érintettre vonatkozó személyes adatot kezel, az Adatkezelő köteles Érintettnek tájékoztatást nyújtani – az Érintett erre irányuló kérelme nélkül is – az adatkezelés legfontosabb jellemzőiről, így az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Adatkezelő és képviselője személyéről és elérhetőségéről, az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségéről, a személyes adatok címzettjeiről, jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén aaz Adatkezelő és/vagy harmadik fél jogos érdekéről, illetve az Érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogairól és jogorvoslati lehetőségeiről (ideértve a felügyeleti hatósághoz történő panasz benyújtásának jogát), továbbá, amennyiben nem Érintett az adatok forrása, úgy a személyes adatok forrásáról és az érintett személyes adatok kategóriáiról, amennyiben Érintett még nem rendelkezik ezekkel az információkkal. Az Adatkezelő ezt a tájékoztatást a jelen tájékoztatónak az Érintett rendelkezésre bocsátásával adja meg.

2.) HOZZÁFÉRÉSI JOG:

Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos egyes információkhoz hozzáférést kapjon, ideértve az adatkezelés céljait, az érintett személyes adatok kategóriáit, a személyes adatok címzettjeit, az adatkezelés (tervezett) időtartamát, az érintett jogait és jogorvoslati lehetőségeit (ideértve a felügyeleti hatósághoz történő panasz benyújtásának jogát), továbbá az adatok nem Érintettől való gyűjtése esetén ezek forrására vonatkozó információkat. Az Érintett kérése esetén az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Érintett rendelkezésére bocsátja. Az Érintett által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha Érintett másként kéri. A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságát.

3.) HELYESBÍTÉSHEZ VALÓ JOG:

Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Érintettre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

4.) TÖRLÉSHEZ VALÓ JOG:

Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Érintettre vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az Érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, amennyiben bizonyos feltételek fennállnak. Többek között az Adatkezelő köteles törölni az Érintett kérésére személyes adatait, amennyiben a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; amennyiben Érintett az adatkezelés alapját képező hozzájárulását visszavonja és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; vagy a személyes adatokat jogellenesen kezelték; avagy Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre; a személyes adatokat az Adatkezelő alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

A fentiek nem alkalmazandók, amennyiben az adatkezelés szükséges: a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; b) a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából; c) a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; d) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

5.) AZ ADATKEZELÉS KORLÁTOZÁSÁHOZ VALÓ JOG:

Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

a) Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

b) az adatkezelés jogellenes, és Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

c) az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

d) Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érintett jogos indokaival szemben. Ha az adatkezelés a fentiek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az adatkezelés Érintett által kért korlátozásának feloldása esetén az Adatkezelő Érintettet előzetesen tájékoztatja.

6.) TILTAKOZÁSHOZ VALÓ JOG:

Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak az Adatkezelő jogos érdekéből eredő kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Érintettre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen. Ha Érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

VI. PANASZTÉTELI JOG:

Érintett jogainak megsértése esetén panaszt nyújthat be az illetékes adatvédelmi felügyeleti hatóságnál (Magyarországon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál; „NAIH”), és élhet bírósági jogorvoslati jogával. A NAIH elérhetőségei (Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., Tel: +36 1 391 1400, Fax: +36-1-391-1410, Email: ugyfelszolgalat@naih.hu, Weboldal: http://naih.hu/)

VII. COOKIE-K (SÜTIK) KEZELÉSE:

Adatkezelő egyebekben tájékoztatja az érintetteket, hogy a honlapon cookie-kat, más néven sütiket használ. A sütik olyan file-ok, amelyek információt tárolnak az érintett webes böngészőjében. A süti a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. A sütik által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és személyre szabott tartalmat kapnak. A sütik kényelmesebbé teszik a böngészést. A sütik segítségével a weboldalak üzemeltetői anonim statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. A legtöbb süti nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek.

A honlapok az alábbi fajtájú sütiket használhatják:

Ideiglenes sütik, melyek addig maradnak az érintett eszközén, amíg el nem hagyja weboldalt.

Állandó sütik, melyek az érintett webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközén maradnak, amíg azokat Érintett nem törli.

Harmadik féltől származó sütik, melyeket harmadik fél helyez el az érintettnél. (pl. Google Analitycs). Ezek abban az esetben kerülnek a böngészőjében elhelyezésre, ha a meglátogatott weboldal használja a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat.

A sütik az alábbiak szerint is csoportosíthatók:

a) Elengedhetetlen munkamenet sütik: Használatuk elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

b.) Analitikai vagy teljesítményfigyelő sütik: Ezek segítenek abban, hogy Adatkezelő megkülönböztethesse a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsön arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a honlapon. Nem gyűjtenek érintettet azonosítani képes információkat, hiszen az adatokat összesítve és névtelenül tárolják.

c.) Funkcionális sütik: E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg érintett a honlapot, vagy az általa korábban megadott, és tárolni kért adatait. Ezek a sütik nem követik nyomon az érintett más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket érintett megosztott.

d.) Célzott vagy reklám sütik: Ezek segítségével a honlap az érintett érdeklődési körének leginkább megfelelő információt tud nyújtani. Ehhez az érintett kifejezett belegyezése szükséges, hiszen ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól. Jelen honlap az IP címet, a látogatás időpontját, a látogatott oldalt, a látogató országát, a böngésző verziószámát és az operációs rendszer típusát rögzíti analitikai és biztonsági okokból kifolyólag. Erre a jogos érdekek érvényesítése, megfelelő színvonalú szolgáltatásnyújtás érdekében, illetve analitikai okokból van szükség.

Adatkezelő a sütiket az Eker tv., az Info tv. és a GDPR előírásainak megfelelően használja.

Azon honlapoknak, – így az Adatkezelő által üzemeltetett weblapnak – melyek az Európai Unión belül működnek, a sütik használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük. A sütiket a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a sütik elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor sütit küld az eszközre.

Fontos hangsúlyozni azonban, hogy e fájlok letiltása vagy korlátozása ronthatja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkcionalitásában is. A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók. Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállítások érdekében Adatkezelő kéri, hogy érintett használja keresője “Segítség” vagy „Súgó” menüjét, illetve kattintson az alábbi, esetében releváns linkre:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internetexplorer-delete-manage-cookies

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/products/firefox/protect-yourprivacy/cookies

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Safari: https://support.apple.com/kb/PH5042?locale=en_US

Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torleseszamito

A honlap a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett cookie-kat, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését. Az anonim Google Analitika sütik kikapcsolásához egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t (kiegészítőt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a honlap az Érintettre vonatkozó információkat küldjön a Google Analitikának.

Ezzel kapcsolatban további információkat az alábbi linkeken talál:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245

https://policies.google.com/technologies?hl=hu